Cetățenii români au nevoie de viză pentru a intra în Regatul Bhutan. Vizele turistice se pot obține doar prin contactarea unui operator turistic local acreditat , care poate fi identificat la adresele web http://www.abto.org.bt/ sau http://www.tourism.gov.bt/directory/tour-operator. Solicitările de viză se soluționează în cel mult 7 zile, iar pentru obținerea biletelor de avion sunt necesare detaliile vizei. Pentru aplicarea ștampilei de intrare, la punctele de trecere a frontierei în Regatul Bhutan sunt necesare:
Autoritățile Regatului Bhutan stabilesc periodic un tarif fix care se aplică tuturor vizitatorilor, se recomandă solicitarea acestor sume de la operatorul turistic contractat, cu precizarea serviciilor incluse.
România nu are nicio formă de reprezentare diplomatică sau consulară de carieră în Regatul Bhutan.
Reprezentarea diplomatică a României în Regatul Bhutan este asigurată de Ambasada României în Republica India, New Delhi.
Astfel, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care doresc să călătorească sau intenţionează să rămână pentru o perioadă îndelungată pe teritoriul Regatului Bhutan să se adreseze Ambasadei României în Republica India şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând astfel propriile coordonate pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.
În situația în care un cetățean Român este arestat, recomandăm să solicite autorităților Regatului Bhutan informarea oficială a Ambasadei României în Republica India, New Delhi.
Pierderea/furtul pașaportului se poate soluționa doar la o misiune diplomatică a României în altă țară. Pentru acest demers este necesară obținerea acordului autorităților Regatului Bhutan privind părăsirea teritoriului fără pașaport, precum și acceptul țării de destinație, proces care poate fi unul îndelungat și poate implica costuri suplimentare. Din acest motiv, se recomandă să manifestați o grijă deosebită față de documentele de călătorie. Cea mai apropiată misiune diplomatică este Ambasada României în Republica India, New Delhi (http://newdelhi.mae.ro/).
Riscul ameninţărilor teroriste în Regatul Bhutan este scăzut, însă cetăţenii români trebuie să aibă în vedere riscurile globale pe care fenomenul terorist le poate produce oriunde în lume.
Recomandăm cetăţenilor români care călătoresc sau se află în Regatul Bhutan să consulte periodic informaţiile prezentate de autorităţile locale şi să urmeze recomandările acestora. Recomandăm, de asemenea, consultarea periodică a paginii web a Ministerului român al Afacerilor externe (www.mae.ro).
Se recomandă vaccinuri împotriva următoarelor riscuri medicale: tetanos, febră tifoidă, hepatita A, hepatita B, encefalita japoneza, rabie, gripă.
Autoritățile locale au inițiat un plan de asigurări dedicat turiștilor străini, solicitați detalii touroperatorului sau vizitați pagina web www.ricb.com.bt.
Recomandări generale
Aeroporturi
Moneda locală este ngultrum (BTN) și este egală ca valoare cu rupia indiană (INR). Moneda indiană este acceptată în Regatul Bhutan, pentru bancnote care nu depășesc valoarea 100 (nu sunt acceptate bancnotele de 500 INR, respectiv 2000 INR). Se recomandă ca înainte de a părăsi Regatul Bhutan să se schimbe moneda locala BTN în altă valută internațională, având în vedere ca BTN se poate schimba în altă valută doar pe teritoriul național al Regatului Bhutan. Se recomandă folosirea monedei locale numerar, există și unele posibilități de plată cu carduri bancare, infrastructura terminalelor POS/ATM fiind în curs de extindere; se recomandă solicitarea detaliilor la operatorul turistic.
Reglementări vamale privind importul sau exportul. Există reglementări vamale care interzic și restricționează în principal următoarele categorii de produse:
Prefix telefonic internațional +975
Numere de telefon de urgență
Adrese web utile: