Condiţii de călătorie

Micronesia

  • Nu există restricţii de călătorie.
Ultima actualizare: 
21 septembrie 2016


Condiţii de intrare şi regim de şedere

Începând cu data de 20 septembrie 2016 se aplică provizoriu prevederile Acordului între Uniunea Europeană și Statele Federative ale Microneziei privind exonerarea de obligația de a deține viză de scurtă ședere. 

Conform prevederilor acestui acord, cetățenii Uniunii Europene care dețin un pașaport valabil simplu, diplomatic, de serviciu, oficial sau special emis de un stat membru pot intra și rămâne fără viză pe teritoriul Microneziei pentru o perioadă maximă de 90 de zile în cursul oricărei perioade de 180 de zile. 

Cetăţenii români care călătoresc în acest stat cu un pașaport simplu temporar trebuie să se asigure că acesta este valabil cel puţin şase luni.


Ameninţări teroriste

Nivelul de terorism este scăzut, dar trebuie avut în vedere riscul global de atacuri teroriste, care ar putea exista în locuri publice, inclusiv cele frecventate de străini.


Siguranţă și criminalitate

În Micronesia pedeapsa cu moartea a fost abolită în anul 1986 prin Constituţie.

Există sancțiuni severe pentru toate infracțiunile legate de droguri.

Homosexualitatea este ilegală în Statele Federale ale Micronesiei și legile sunt aplicate ocazional. Afișările de afecțiune între parteneri de același sex pot ofensa populația locală.

  • Criminalitate:

În Micronesia nivelul de criminalitate este scăzut.Cu toate acestea, au fost raportate cazuri de infracțiuni minore împotriva străinilor, inclusiv spargeri și furturi non-violente, motiv pentru care se recomandă precauţie.

Femeile ar trebui să manifeste prudenţă în momentele în care sunt neînsoţite și să fie conștiente de faptul că standardele vestimentare sunt mai conservatoare în Micronesia decât în multe țări occidentale.

  • Siguranţa pe mare:

Există curenți de apă și valuri înșelătoare în anumite părți ale insulelor.

Înainte de a vă angaja în sporturi nautice trebuie să dispuneţi de echipament de siguranță corespunzător și să luaţi în considerare sfaturile locale privind siguranța în orice moment.

  • Dezastre naturale:

Micronesia este predispusă la dezastre naturale, cum ar fi: uragane, cicloane, inundații și secete severe. Deși acestea sunt cazuri rare, este indicat să monitorizaţi cu atenţie actualizările meteo locale și să respectați toate instrucțiunile emise de autoritățile locale în acest sens.


Sistemul medical

A fost înregistrată o creștere a cazurilor de rujeolă în Micronesia.

Asigurați-vă că sunteţi vaccinaţi la zi.

Pentru probleme complexe, pot fi necesare evacuările medicale către Guam sau Australia. Asigurați-vă că dispuneţi de asigurare de sănătate de călătorie corespunzătoare și fonduri accesibile pentru a acoperi costurile pentru orice tratament medical în străinătate și repatriere.

Dacă necesitaţi asistență medicală de urgență în timpul călătoriei, apelaţi numărul de telefon 330 2444 pentru Chuuk, 3703012 pentru Kosrae, Pohnpei 3202213 pentru sau 3503446 pentru Yap și solicitaţi asistenţă medicală specializată.

Trebuie să contactați compania dumneavoastră de asigurare imediat în cazul în care se face referire la o unitate medicală pentru tratament.


Condiţii privind traficul auto

Chiar dacă nu există un orar de călătorie pentru autobuze, unele sunt disponibile spre închiriere.

Serviciul de taxi este disponibil în întreg statul și este accesibil.

În marile orașe sunt disponibile autoturisme spre închiriere. Cu toate acestea, este necesar să deţineţi un permis de conducere național sau internațional.


Utilizarea cărţilor de credit

Moneda oficială a Micronesiei este dolarul american (USD).

Există multe bănci SUA asigurate care operează în Micronesia. Cele mai multe cărţi de credit sunt acceptate.


Reglementări vamale

Fiecare aeroport din insulă are proprii ofițeri din cadrul Biroului Vamal și din cadrul Biroului de Imigrări.

Dacă intenţionaţi să vizitaţi mai multe insule în timpul unei călătorii, va trebui să treceţi prin puncte de control și vamă la fiecare oprire și să completaţi documentele necesare.

Vaccinarea nu este necesară, cu excepția cazului în care călătorul provine dintr-o zonă infectată.

Plantele și animalele trebuie să aibă aprobare prealabilă înainte de intrarea în Micronesia, iar animalele trebuie să fie în carantină.

Importul de substanțe sau arme este strict interzisă.


Regimul animalelor de companie

  • Pentru câini și pisici se aplică următoarele cerințe:
  • autorizaţie import;
  • 15 cifre ISO conforme microcipului animalului de companie;
  • Certificat de Vaccinare Rabie - animalele de companie trebuie să fi fost vaccinate după introducerea microcipului;
  • Rezultatele Blood Titer Test administrat cel puțin cu de 30 de zile de la vaccinare pentru rabie și cu cel puțin 90 de zile înainte de intrare în Micronesia;
  • Animalul de companie trebuie să deţină certificat de sănătate precum şi un certificat eliberat de un medic veterinar licențiat, care să ateste că pisica sau câinele au stat cel puţin 6 luni în carantină.

 

Informaţiile prezentate în această secţiune au numai caracter informativ. Ele nu angajează răspunderea ministerului, pentru eventualele prejudicii suferite pe timpul călătoriei. Fiecare călător trebuie să fie conştient de faptul că riscurile de securitate sunt prezente oriunde în lume şi să îşi asigure în mod individual măsurile de protecţie necesare.

Centrul de presă

Ţări - zone geografice