Ministerul Afacerilor Externe

 
 

Prima Pagina

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, cu ministrul afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova, Nicolae Popescu

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
01.07.2019

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a avut astăzi, 1 iulie 2019, o întrevedere cu ministrul afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova, Nicolae Popescu, aflat la prima sa vizită la București de la preluarea mandatului.

Ministrul Teodor Meleșcanu a evidențiat interesul pentru consolidarea relației bilaterale speciale, în baza Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova. De asemenea, a menționat prioritatea acordată promovării proiectelor de conectare ireversibilă a Republicii Moldova, prin România, la spațiul și valorile UE, cu accent pe proiectele de interconectare în domeniul energetic.

Cu această ocazie, ministrul Teodor Meleșcanu a subliniat importanța crucială a continuării parcursului european al Republicii Moldova, prin implementarea Acordului de Asociere încheiat cu UE și a reformelor aferente apropierii de Uniunea Europeană, apreciind că nu există altă opțiune viabilă pentru Republica Moldova decât continuarea angajamentului european.

În cadrul discuțiilor, șeful diplomației române a subliniat necesitatea continuării poziției Republicii Moldova în privința reglementării conflictului din regiunea transnistreană, cu respectarea integrității teritoriale a Republicii Moldova în granițele sale recunoscute internațional și cu respectarea vectorului său pro-european. Totodată, ministrul Teodor Meleșcanu a evidențiat importanța consolidării comunității de limbă, cultură și istorie care stă la baza relației speciale cu Republica Moldova.