Ministerul Afacerilor Externe

 
 

Prima Pagina

Participarea secretarului general Laura Elena Chiorean la ceremonia de inaugurare a noului sediu al Ambasadei României la Belgrad

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
27.06.2019

Secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe Laura Elena Chiorean, a participat astăzi, 27 iunie 2019, la ceremonia de inaugurare a noului sediu al Ambasadei României la Belgrad. Evenimentul s-a desfășurat în contextul aniversării, în 2019, a 140 de ani de relații diplomatice româno-sârbe și a marcării încheierii, în capitala Serbiei, a mandatului Președinției române a Consiliului UE.

În alocuțiunea sa, secretarul general a reliefat nivelul avansat al cooperării bilaterale, bazat pe tradiția bunelor relații de vecinătate, dar și intensificarea dialogului politic și comerțului, precum și perspectivele de aprofundare în domeniile colaborării transfrontaliere și interconectărilor. În contextul aniversar pentru relațiile româno-sârbe, a pledat pentru continuarea dialogului orientat spre obținerea de rezultate concrete și ambițioase. Totodată, oficialul MAE s-a referit la demersurile Președinției române a Consiliului UE pentru avansarea procesului de extindere și a încurajat eforturile sârbe pe calea îndeplinirii obiectivului strategic de aderare la Uniunea Europeană.

La evenimentul de inaugurare a noului sediu al misiunii diplomatice române a participat un public numeros, respectiv demnitari sârbi,  reprezentanți ai Președinției, Guvernului și Ministerului de Externe, reprezentanți ai Delegației UE la Belgrad și ai mediului diplomatic acreditat în Serbia, membri ai asociațiilor minorității naționale române din statul vecin, oameni de afaceri, oameni de cultură și mass-media.