Ministerul Afacerilor Externe

 
 

Prima Pagina

Primirea de către ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a unei delegații comune a Departamentului de Stat și a Departamentului Trezoreriei S.U.A

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
11.02.2019

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a avut în data de 11 februarie 2019, o întrevedere cu o delegație comună a Departamentului de Stat și a Departamentului Trezoreriei din Statele Unite ale Americii.

Ministrul delegat pentru afaceri europene a transmis angajamentul țării noastre pentru aprofundarea dimensiunilor politice și economice ale Parteneriatului Strategic dintre România și SUA și deschiderea părții române de diversificare a proiectelor de cooperare cu partea americană în plan bilateral, regional și multilateral.

Întrevederea a prilejuit și un schimb de opinii cu privire la recentele evoluții de securitate la nivel regional și global fiind exploatate modalitățile de cooperare în gestionarea acestora. Au fost abordate tematici precum securitatea în regiunea Mării Negre, provocările ce vizează spațiul cibernetic și combaterea fenomenului dezinformării.

Oficialul român a subliniat importanța continuării consultărilor și eforturilor de consolidare a cooperării, inclusiv în ceea ce privește regimurile de sancțiuni.

Ministrul delegat George Ciamba a reiterat importanța acordată, pe durata exercitării Președinției Consiliului UE, consolidării parteneriatului transatlantic dintre UE și SUA.