Ministerul Afacerilor Externe

 
 

Prima Pagina

Primirea de către ministrul Teodor Meleșcanu a ambasadorului Republicii Turcia, în vizită de rămas bun

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
16.11.2018

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit astăzi, 16 noiembrie 2018, pe ambasadorul Republicii Turcia, Osman Koray Ortaș, în vizită de rămas bun la încheierea misiunii sale diplomatice în România. 

În cadrul întrevederii a fost abordată evoluția relațiilor politico-diplomatice dintre România și Turcia, cu accent pe dialogul foarte bun dintre părți. S-a pus accent pe tendința ascendentă a schimburilor comerciale și interesul comun ca această tendință să se mențină, în spiritul Parteneriatului Strategic dintre cele două țări.

Întâlnirea a prilejuit și un schimb de opinii referitoare la prioritățile României în contextul preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene, precum și pe teme legate de securitatea și stabilitatea în zona Mării Negre și cooperarea în regiune.

La finalul întrevederii, ministrul afacerilor externe a adresat mulțumiri ambasadorului turc pentru seriozitatea și dinamismul cu care s-a implicat în dezvoltarea relațiilor bilaterale și i-a urat succes în activitatea viitoare.