Ministerul Afacerilor Externe

 
 

Prima Pagina

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a avut o întrevedere cu secretarul de stat pentru Afaceri Europene din Slovenia, Dobran Božič

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
09.11.2018

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a avut joi, 8 noiembrie 2018, o întrevedere cu secretarul de stat pentru Afaceri Europene, Diplomație Publică şi Economică din Slovenia, Dobran Božič, aflat în vizită la București.

Ministrul delegat a prezentat stadiul pregătirilor pentru preluarea de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, în primul semestru al anului 2019, cei doi oficiali exprimându-și, în context, dorința de consolidare a cooperării în plan european.

De asemenea, a fost reiterat angajamentul României privind participarea activă la eforturile de revigorare a proiectului european, bazat pe obiective consensuale și principii împărtășite de toate statele membre și instituțiile europene.

Interlocutorii au subliniat, totodată, importanța cooperării regionale, cu accent pe Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării și oportunitățile de consolidare a colaborării și schimbului de experiență pe această dimensiune, în contextul în care țara noastră exercită Președinția strategiei macroregionale în perioada 1 noiembrie 2018 – 31 octombrie 2019.

„Exercitarea de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene și a Președinției Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării este o bună ocazie pentru a întări dialogul cu Slovenia, pornind de la similitudinea viziunilor noastre pe numeroase dosare importante ale Uniunii Europene“, a subliniat Victor Negrescu.