Ministerul Afacerilor Externe

 
 

Prima Pagina

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a noului ambasador al Republicii Armenia la București, Sergey Minasyan, în vizită de prezentare

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
25.01.2018

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit astăzi, 25 ianuarie, pe noul ambasador al Republicii Armenia la București, Sergey Minasyan, în vizită de prezentare la debutul mandatului în România.

Cu acest prilej, șeful diplomației române a exprimat convingerea că relațiile bilaterale vor continua să se dezvolte în viitor, având în vedere îndelungata tradiție de cooperare și bună înțelegere, care a generat numeroase realizări în planul culturii, istoriografiei și spiritualității popoarelor român și armean. A subliniat importanța conferirii unui nou impuls dialogului politic bilateral și cooperării în plan economic, inclusiv prin convocarea unei noi sesiuni a Comisiei mixte interguvernamentale româno-armene pentru cooperare comercială, economică și tehnico-științifică. A punctat satisfacția pentru evoluțiile în planul educației și cooperării la nivel descentralizat, prin rețeaua localităților înfrățite din România și Armenia.

Demnitarul român a reiterat susținerea pentru dezvoltarea relațiilor UE-Armenia, evidențiind oportunitățile create prin semnarea, la 24 noiembrie 2017, în marja Summit-ului de la Bruxelles al Parteneriatului Estic, a Acordului de Parteneriat Consolidat și Cuprinzător între Uniunea Europeană și Republica Armenia.

Ambasadorul Republicii Armenia a reliefat, între prioritățile mandatului său, intensificarea contactelor bilaterale, inclusiv cu utilizarea oportunităților oferite de derularea la Erevan, în luna octombrie 2018, a Summit-ului Organizației Internaționale a Francofoniei, precum și dinamizarea relațiilor economice bilaterale. A reiterat și cu acest prilej satisfacția față de politica României în domeniul protecției drepturilor persoanelor aparținând minorităților naționale, în particular în ceea ce privește situația minorității armene din România. A subliniat, de asemenea, dorința amplificării  contactelor people-to-people (dezvoltarea turismului, cooperarea la nivelul societății civile și think-tank-urilor) între România și Republica Armenia.