Ministerul Afacerilor Externe

 
 

Prima Pagina

Primirea de către secretarul de stat Monica Gheorghiţă, a ambasadorului agreat al Republicii Peru în România, ES María Eugenia Echeverría Herrera

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
02.05.2017

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale globale, Monica Gheorghiţă, a primit-o marți, 2 mai 2017, pe María Eugenia Echeverría Herrera, ambasadorul agreat al Republicii Peru în România, în vederea prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

Întrevederea a prilejuit trecerea în revistă a stadiului şi a perspectivelor relațiilor bilaterale româno-peruane, afirmându-se interesul reciproc pentru aprofundarea și diversificarea acestora în plan politic, economic, cultural-educațional și științific.

Cei doi oficiali au evidențiat interesul comun pentru o abordare pragmatică a relațiilor dintre cele două țări, subliniind necesitatea consolidării dialogului político-diplomatic prin continuarea contactelor dintre cele două ministere de externe. În acest context, a fost evocată importanţa apropiatei runde de consultări la nivel de secretar de stat, care va avea loc la Bucureşti, la 10 mai 2017.

Secretarul de stat a evidențiat, totodată, necesitatea intensificării cooperării economice şi a schimburilor comerciale, precum și a actualizării cadrului juridic bilateral, ca instrument de extindere a colaborării sectoriale aplicate. A fost evocată, de asemenea, dorinţa comună de continuare a excelentei cooperări în cadrul multilateral.

Oficialul român a adresat felicitări diplomatului peruan pentru numirea în funcţia de ambasador al Republicii Peru în România şi i-a urat succes în îndeplinirea mandatului, asigurând-o de întreg sprijinul Ministerului Afacerilor Externe pentru promovarea activă a agendei bilaterale, în vederea consolidării relațiilor dintre cele două state.