Ministerul Afacerilor Externe

 
 

Prima Pagina

Primirea de către secretarul de stat pentru afaceri bilaterale globale, Monica Gheorghiță, a ambasadorului R.S. Vietnam în România, Tran Thanh Cong

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
31.03.2017

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale globale, Monica Gheorghiţă, a avut vineri, 31 martie 2017, o întrevedere cu ambasadorul Republicii Socialiste Vietnam la București, E.S. Tran Thanh Cong.

Cei doi oficiali au trecut în revistă principalele aspecte de actualitate ale colaborării româno-vietnameze, precum și perspectivele de consolidare a relațiilor dintre cele două state. Demnitarul român a punctat importanța deosebită acordată de autoritățile de la București revigorării relațiilor cu partenerii tradiționali ai României din spațiul asiatic, obiectiv distinct al Programului de guvernare 2017-2020.

A fost evidențiat interesul reciproc pentru continuarea dialogului politic la nivel înalt, în vederea susținerii cooperării bilaterale în toate domeniile. Totodată, a avut loc un schimb de opinii privind cele mai importante evoluții în planul dezvoltării relațiilor economice și sectoriale bilaterale, în domenii precum energia, industria farmaceutică, infrastructura, cercetarea științifică, educația și schimburile culturale. Părțile au trecut în revistă demersurile vizând actualizarea și extinderea cadrului juridic bilateral și au agreat necesitatea unor eforturi sporite pentru valorificarea instrumentelor de cooperare dintre comunitățile locale din cele două țări.

De asemenea, cei doi oficiali au abordat subiecte legate de cooperarea în cadrul organizațiilor internaționale și al formatelor de cooperare inter-guvernamentală (ONU, ASEM, ASEF, UE-ASEAN), cu accent pe diferitele modalităţi de conlucrare şi susţinere reciprocă în cadru multilateral.