Ministerul Afacerilor Externe

 
 

Prima Pagina

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a Nunţiului Apostolic în România, Miguel Maury Buendía

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
20.03.2017

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit luni, 20 martie 2017, la sediul MAE, pe Nunţiul Apostolic în România, Monseniorul Miguel Maury Buendía.

Cu acest prilej, șeful diplomației române și Nunțiul Apostolic au avut un schimb de opinii privind stadiul și perspectivele relațiilor dintre România și Sfântul Scaun, precum și calendarul contactelor bilaterale din perioada următoare. Cei doi oficiali au evidențiat relaţiile diplomatice foarte bune între România şi Sfântul Scaun, evocând în context și mesajele de felicitare transmise de partea română cu ocazia aniversării, la 13 martie, a alegerii Sanctităţii Sale Papa Francisc ca Episcop al Romei şi Suveran Pontif al Bisericii Catolice.

A fost subliniată disponibilitatea pentru o cooperare bilaterală aprofundată, la nivel sectorial, inclusiv în contextul deținerii de către România a președinției Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului. Astfel, Sfântul Scaun și IHRA au organizat, în perioada 16-17 februarie la Vatican, conferinţa internaţională “Politici cu privire la refugiați din 1933 până în prezent: Provocări și Responsabilități”.

 

Fotografii de la eveniment se regăsesc la adresa: http://www.mae.ro