Ministerul Afacerilor Externe

 
 

Prima Pagina

Participarea ministrului afacerilor externe, Lazăr Comănescu, la ceremonia de semnare a Memorandumului de Înţelegere dintre Camerele de Comerț Naționale din România și Indonezia

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
11.10.2016

Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a participat astăzi, 11 octombrie 2016, la ceremonia de semnare a Memorandumului de Înţelegere dintre Camerele de Comerț Naționale din România și Indonezia, în cadrul vizitei oficiale pe care şeful diplomaţiei române o efectuează în Republica Indonezia.

Pentru partea română, documentul a fost semnat de Secretarul General al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Traian Caramanian.

În context, ministrul Lazăr Comănescu a avut o întrevedere cu reprezentanţii conducerii Camerei de Comerț și Industrie a Indoneziei. Discuţiile au evidenţiat relevanța aparte a semnării Memorandumului, ca instrument eficient de susținere a cooperării economice bilaterale. Partea română a pus accent pe importanța specială acordată extinderii și diversificării relațiilor economice româno-indoneziene. A avut loc, de asemenea, un schimb de opinii privind prioritățile economice ale celor două state, context în care au fost reliefate o serie de oportunități de colaborare bilaterală în sfera construcțiilor navale și cea a transporturilor maritime.  

Partea română a subliniat necesitatea identificării unor formule flexibile și eficiente de dialog bilateral în domeniul economic, în special între firmele din cele două țări, care să sprijine Comisia Mixtă bilaterală, concomitent cu creşterea numărului de misiuni economice în cele două state.