Ministerul Afacerilor Externe

 
 

Prima Pagina

MAE salută aniversarea a 60 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între România și Republica Uniunea Myanmar

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
15.03.2016

Ministerul  Afacerilor Externe salută aniversarea, la data de 15 martie 2016, a 60 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între România și Republica Uniunea Myanmar.

România, ca stat membru al Uniunii Europene, sprijină procesul tranziției spre democrație inițiat de autoritățile din Myanmar, edificarea statului de drept şi respectarea drepturilor omului. Consolidarea instituţională și continuarea procesului de modernizare a țării vor avea consecinţe pozitive asupra integrării regionale şi vor aduce beneficii întregii regiuni a Asiei de Sud-Est.

România și Myanmar au o bună colaborare în cadrul Asia Europe Meeting (ASEM), precum și în formatul de cooperare UE-ASEAN.

 

Informații suplimentare:

Relațiile diplomatice dintre cele două țări au fost stabilite la nivel de legaţie, la 15 martie 1956. Ulterior, nivelul reprezentării diplomatice a fost ridicat la rang de ambasadă, la 3 ianuarie 1962.

Uniunea Europeană joacă un rol–cheie în susținerea procesului democratic din Republica Uniunea Myanmar și în cadrul Grupului de Sprijin pentru Pace, creat pentru a coordona sprijinul comunității internaționale destinat procesului de pace din Myanmar.