Ministerul Afacerilor Externe

 
 

Prima Pagina

Președintele României, Klaus Iohannis, în vizită la Pavilionul României la Expo Milano 2015

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
14.05.2015

Președintele României, Klaus Iohannis, a vizitat joi, 14 mai 2015, Pavilionul României din cadrul Expoziției Universale Milano 2015, cu ocazia prezenței sale la Milano.

Comisarul general al României pentru participarea la Expo 2015, Georgian Ghervasie, a prezentat conceptul pavilionului românesc, o reinterpretare modernă a unei case tradiționale românești - construită în principal din sticlă și lemn – care promovează prin intermediul conținutului video interactiv ipostaze din România. Pavilionul reflectă preocuparea României pentru agricultura sustenabilă și păstrarea tradițiilor românești, biodiversitatea, ariile protejate din România, varietatea de fructe și legume și peisaje pitorești.

Președintele României s-a declarat impresionat de Pavilionul României și a apreciat conceptul care a stat la baza participării României la Expo 2015. „Am vizitat pavilionul României și pot să vă spun că sunt foarte plăcut impresionat. Am reușit noi, România, și de data aceasta să ne prezentăm foarte bine, cu un pavilion care nu impresionează prin mărime ci prin concept. Un concept care se integrează, după părerea mea, foarte bine în tema expoziției de aici, o temă legată de pământul care ne hrănește și exploatarea lui într-un mod sustenabil. Avem în acest spațiu foarte multe filme, imagini, care arată cum noi, în România, înțelegem sustenabilitatea, nu numai în ce privește hrana, ci și cultura, viața de zi cu zi și această îmbinare între prezentare ultramodernă, pe flat screen-uri mari, și arhitectura care ne amintește în mod plăcut de arhitectura rurală din Deltă, este o îmbinare care mie îmi place”, a afirmat președintele Klaus Iohannis.

De asemenea, președintele României și-a exprimat speranța că Pavilionul României la Expo Milano 2015 va fi vizitat de cât mai multe persoane, în special din cadrul comunității românești din Italia.

Prezent la Expo Milano 2015, președintele Klaus Iohannis a vizitat și pavilioanele Italiei și Sfântului Scaun.