Ministerul Afacerilor Externe

 
 

Prima Pagina

Expoziţia universală Expo Milano 2015 - Deschiderea acreditărilor de presă

Tip: 
Informare de presă
Data: 
08.04.2015

Expoziţia universală EXPO MILANO 2015 cu tema „Hrănirea planetei, energie pentru viaţă” se va deschide la 1 mai 2015, urmând să se desfășoare pe durata a 6 luni.

Peste 145 de state participate vor avea ocazia să ilustreze propriile soluţii la provocările din domeniul hranei şi energiei cu care se confruntă şi să propună răspunsuri pentru exigenţele globale de asigurare a nivelului suficient de hrană sănătoasă pentru fiecare, respectând în acelaşi timp  echilibrul ecologic şi biodiversitatea.

România va fi prezentă la Expo Milano 2015 cu un pavilion expoziţional propriu, având ca temă „În armonie cu natura/ Living with Nature”. Pornind de la reinterpretarea arhitecturală a unei locuinţe româneşti tradiţionale, pavilionul României va ilustra priorităţile naţionale de dezvoltare precum agricultura sustenabilă, competitivitatea, excelenţa şi cercetarea ştiinţifică, subliniind în acelaşi timp unicitatea culturală şi bogăţia tradiţiilor româneşti.

Jurnaliştii interesaţi de participarea la acest amplu eveniment sunt rugaţi să se acrediteze, exclusiv on-line, urmând procedura pusă la dispoziţie pe site-ul oficial al evenimentului:

https://accreditation.expo2015.org/mediahome.aspx?lang=EN .