Centrul de presă

Întrevederea secretarului de stat Anton Niculescu cu Mamadou Tangara, ministrul Afacerilor Externe al Republicii Gambia

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
16.05.2011

Secretarul de stat Anton Niculescu a avut astăzi, 16 mai 2011, o întrevedere cu Mamadou Tangara, ministrul Afacerilor Externe al Republicii Gambia, aflat în vizită în România.

Cu acest prilej au fost evidenţiate bunele raporturi dintre România şi Gambia, voinţa politică comună de amplificare a dialogului politic bilateral, precum şi necesitatea identificării modalităţilor potrivite pentru stimularea cooperării economice şi a schimburilor comerciale bilaterale.

De asemenea a fost evidenţiată dorinţa celor două state de a crea un parteneriat în baza căruia să se poată valorifica mai bine oportunităţile oferite de piaţa continentului african pentru România şi, respectiv, de către regiunea de care aparţine România pentru Republica Gambia. 

Dialogul dintre cele două ţări se înscrie pe linia deschisă de Summitul UE-Africa, desfăşurat la Lisabona, în decembrie 2007, continuată la Summit-ul de la Tripoli, din noiembrie 2010, evenimente care, prin documentele adoptate (Strategia comună şi Planul de Acţiune), statuează un nou parteneriat strategic între UE şi statele africane.

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice