Educație pentru dezvoltare

Proiecte şi acţiuni desfăşurate în colaborare cu instituţii partenere

  • Co-organizarea unei serii de seminarii în parteneriat cu donatori tradiţionali precum Comisia Europeană, Ministerul de Externe finlandez, Agenţia Suedeză pentru Cooperare Internaţională pentru Dezvoltare (SIDA), Agenţia SUA pentru Asistenţă Internaţională (USAID), seminarii având ca scop familiarizarea reprezentanţilor ministerelor de linie şi ai societăţii civile din România cu politicile şi practicile existente la nivel internaţional în domeniul cooperării pentru dezvoltare.
  • Module de pregătire desfăşurate în cadrul programelor Institutului Diplomatic Român în perioada 2009 – 2010. Scopul programelor este informarea factorilor interesaţi, participanţi la programe, cu privire la politica de cooperare pentru dezvoltare a României şi a UE, în vederea stimulării interesului public pentru acest domeniu. Unitatea implementatoare este Divizia de Asistenţă pentru Dezvoltare a MAE.

Module:

  1. Politica naţională de cooperare pentru dezvoltare;
  2. Asistenţa umanitară şi criza alimentară mondială;
  3. Instrumente financiare ale Uniunii Europene pe linia ODA 
  • Sprijinirea organizării Conferinţei Kapuscinscki la Bucureşti, organizată de Comisia Europeană şi PNUD în decembrie 2009. Evenimentul a avut un pronunţat caracter educativ în rândul principalilor actori ai politicii de cooperare pentru dezvoltare.
  • Sprijinirea organizării seminarului naţional privind educaţia globală / educaţia pentru dezvoltare „ Adaptarea educaţiei pentru dezvoltare la contextul actual”, desfăşurat în perioada 8-9 iulie 2010 la Bucureşti. Seminarul s-a constituit într-o a doua etapă a proiectului Centrului Nord-Sud al Consiliului Europei privind încurajarea promovării educaţiei pentru dezvoltare în noile state membre ale UE. Finanţarea proiectului este asigurată prin fonduri provenind de la Consiliul Europei şi Comisia Europeană. Implementarea seminarului a fost realizată de către FOND.