Centrul de presă

Întrevederea secretarului de stat Dan Neculăescu cu Ann K. Ganzer, adjunct al asistentului secretarului de stat al SUA pentru neproliferare

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
14.02.2020

Secretarul de stat pentru afaceri strategice, Dan Neculăescu, a avut astăzi, 14 februarie 2020, o întrevedere cu Ann K. Ganzer, adjunct al asistentului secretarului de stat al SUA pentru securitate internațională și neproliferare. Cu acest prilej, au fost discutate aspecte privind implementarea Memorandumului de Înțelegere dintre România și SUA privind cooperarea în domeniul energiei nucleare în scopuri civile, semnat în luna septembrie 2019.

Totodată, secretarul de stat român a evidențiat oportunitățile de intensificare a cooperării cu SUA în domeniul neproliferării, în scopul întăririi Parteneriatului Strategic bilateral. Partea americană a salutat rolul României în consolidarea securității în regiune și a reiterat angajamentul SUA de a dezvolta cooperarea bilaterală în domeniile nuclear civil și neproliferare. A fost convenită explorarea posibilităților suplimentare de cooperare în acest sens în contextul Dialogului Strategic România-SUA, care urmează să aibă loc în acest an.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice