Centrul de presă

Primirea de către secretarul de stat pentru afaceri europene, Iulia Matei, a ambasadorului Regatului Suediei, Therese Hydén

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
21.01.2020

Secretarul de stat pentru afaceri europene, Iulia Matei, a primit în audiență, luni, 20 ianuarie 2020, pe  E.S. Therese Hydén, ambasadoarea Regatului Suediei în România, în vizită de curtoazie.

Secretarul de stat Iulia Matei a transmis interesul de a impulsiona dialogul și agenda de contacte politico-diplomatice în perioada imediat următoare. În egală măsură, partea română a subliniat importanța intensificării și diversificării cooperării la nivel economic și sectorial pentru o mai bună valorificare a potențialului de cooperare pe aceste aspecte între cele două state.

În privința agendei europene, discuțiile au evidențiat intenția ambelor părți pentru o cooperare mai structurată și constantă în promovarea subiectelor de interes comun, discutate la nivelul Uniunii. În context, cei doi interlocutori au abordat evoluțiile pe o serie de dosare europene, cu accent pe negocierile privind Cadrul Financiar Multianual 2021-2027, Conferința privind Viitorul Europei, noile propuneri ale Comisiei Europene privind instituirea unui Mecanism  pentru Tranziție Echitabilă și consolidarea rolului extern al UE, inclusiv în vecinătatea estică. Totodată, cele două părți au mai agreat menținerea unui dialog activ pentru identificarea soluțiilor pe care România și Suedia le apreciază adecvate în vederea avansării agendei europene.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice