Centrul de presă

Întrevederea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu cu omologul olandez Stef Blok

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
16.12.2019

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut luni, 16 decembrie 2019, o întrevedere cu ministrul afacerilor externe al Regatului Țărilor de Jos, Stef Blok, în marja reuniunii miniștrilor de externe Asia-Europa (ASEM), de la Madrid.

Discuția a reliefat interesul comun de consolidare a cooperării bilaterale, atât în plan politic, cât și în cel economic, Olanda fiind pe primul loc în topul investitorilor străini în România. 

La propunerea ministrului român de externe, cei doi înalți demnitari au convenit asupra intensificării dialogului politico-diplomatic și cu privire la organizarea de evenimente comune dedicate aniversării celor 140 de ani de relații diplomatice în anul 2020.  

Ministrul Bogdan Aurescu a reiterat obiectivul României de a adera la spațiul Schengen, evidențiind îndeplinirea tuturor criteriilor, precum și contribuția substanțială a României la securitatea internă a UE.

De asemenea, cei doi miniștri au avut un schimb de opinii cu privire la situația din R. Moldova, Bogdan Aurescu prezentând evaluarea și poziția României cu privire la relaționarea cu noul guvern de la Chișinău. 

Cei doi oficiali au convenit să continue schimburile de vederi cu prima ocazie, iar ministrul Blok l-a invitat pe ministrul Aurescu să efectueze o vizită în Olanda anul viitor, invitație acceptată cu plăcere.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice