Centrul de presă

Mesaj de condoleanțe al ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu către omologul albanez Gent Cakaj

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
26.11.2019

Ministrul Bogdan Aurescu a transmis, în cursul zilei de astăzi, un mesaj de condoleanțe domnului Gent Cakaj, ministrul-în-exercițiu pentru Europa și afaceri externe din Republica Albania, urmare cutremurelor devastatoare care au avut loc în Republica Albania, în dimineața zilei de 26 noiembrie 2019, soldate cu 18 persoane decedate și aproximativ 600 de persoane rănite, alături de pagube materiale considerabile.

În mesajul său, ministrul român al afacerilor externe a transmis sincere condoleanțe familiilor îndoliate și întregului popor albanez, precum și urări de însănătoșire rapidă pentru sutele de persoane rănite.

Ministrul Aurescu a menționat în mesajul său reacția rapidă a părții române, prin trimiterea de urgență a unei echipe de căutare – salvare din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cu echipamente și tehnică de  intervenție, care s-a deplasat în R. Albania cu două aeronave puse la dispoziție de Ministerul Apărării Naționale, și a exprimat toată disponibilitatea de sprijin a țării noastre și în perioada următoare, în funcție de solicitările părții albaneze.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice