Centrul de presă

Votul în străinătate pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale 2019 este în desfășurare în toate secțiile de votare din Europa

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
22.11.2019

Prima zi a votului în străinătate pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale 2019 este în desfășurare în toate secțiile de votare din Europa, Africa și Asia Centrală.  

La ora 15.00, ora României, erau deschise 761 secții de votare din cele 835 organizate în străinătate, iar 24.113 cetățeni români își exercitaseră dreptul la vot. Prima zi a votării în străinătate s-a încheiat deja în Noua Zeelandă, Australia, Asia de Est și Sud-Est și urmează să înceapă, de la ora 17.00, ora României, în secțiile organizate în America de Sud, SUA și Canada.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea adresată cetățenilor români aflați în străinătate pe durata alegerilor prezidențiale de a se prezenta la vot încă din prima parte a perioadei celor trei zile (vineri, sâmbătă și duminică) alocate pentru desfășurarea votului, pentru a evita aglomerarea în ultima zi.  

Cetățenii români care votează în străinătate pot accesa harta interactivă a secțiilor de votare pe site-ul oficial al MAE: http://www.mae.ro/maps/4083