Centrul de presă

Primirea de către Secretarul de stat Dan Neculăescu, a Ambasadorului agreat al Republicii Kazahstan la București, Nurbah Rustemov, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
18.10.2019

Secretarul de stat Dan Neculăescu l-a primit astăzi, 18 octombrie 2019, pe ambasadorul agreat al Republicii Kazahstan la București, Nurbah Rustemov, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

Cei doi interlocutori au avut un schimb de opinii cu privire la stadiul și perspectivele relației bilaterale, cu evidențierea principalelor repere din perioada următoare.

Secretarul de stat Dan Neculăescu a menționat că Republica Kazahstan este un partener important al României în Asia Centrală, subliniind importanța consolidării cooperării bilaterale pe principalele planuri: dialogul politic, cooperare economico-comercială și dimensiunea people to people. În context, a fost menționată ca prioritate organizarea următoarei sesiuni a Comisiei Mixte Interguvernamentale româno-kazahe pentru cooperarea în domeniul comercial, economic, științific și tehnic. 

Secretarul de stat român a evidențiat adoptarea Strategiei UE pentru Asia Centrală și organizarea, la București, în luna aprilie 2019, a Conferinței de nivel Înalt dedicată Asiei Centrale pe tema conectivității în sprijinul dezvoltării durabile, ceea ce evidențiază atenția ridicată acordată regiunii de către România.

În finalul întrevederii, Dan Neculăescu i-a urat succes ambasadorului kazah în îndeplinirea mandatului şi l-a asigurat de întregul sprijin al Ministerului Afacerilor Externe în desfășurarea activității sale în România.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice