Centrul de presă

Participarea Secretarului de stat Alexandru Victor Micula la sesiunea de închidere a seminarului internațional dedicat combaterii negării și distorsionării genocidului romilor

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
18.10.2019

Secretarul de stat Alexandru Victor Micula a participat la sesiunea de închidere a seminarului internațional dedicat combaterii negării și distorsionării genocidului romilor organizat de Auschwitz Institute for Peace and Reconciliation (AIPR) și International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA), la București, în perioada 15-18 octombrie 2019.

În intervenția sa, Secretarul de stat Micula a trecut în revistă proiectele privind combaterea negării şi distorsionării Holocaustului romilor în care este implicat Ministerul Afacerilor Externe şi a prezentat contextul mai larg al acțiunilor promovate de Ministerul Afacerilor Externe pe plan intern şi extern pentru combaterea antisemitismului, rasismului, xenofobiei şi discursului urii.

 

Informații suplimentare:

În perioada 15-18 octombrie 2019, AIPR și IHRA au organizat la București un seminar internațional dedicat combaterii negării și distorsionării genocidului romilor.

AIPR este o organizație neguvernamentală care sprijină statele prin oferire de sprijin în domeniul educației, elaborării de politici și oferire de training în domeniul prevenirii atrocităților în masă. AIPR are birouri la New York, Buenos Aires, Kampala, Auschwitz și va deschide un birou la București.

România a deținut în 2016 Președinția IHRA, devenind unul din actorii europeni care susțin în mod constant și concret proiectele care privesc cercetarea, educația și memoria Holocaustului. Pe durata mandatului Președinției române a IHRA, în mai 2016, s-a adoptat definiția de lucru a antisemitismului şi s-au lansat o serie de inițiative menite să atragă atenţia comunităţii internaţionale asupra genocidului romilor.