Centrul de presă

Întrevederea Secretarului de stat Dan Neculăescu cu Asistentul Secretarului General al NATO pentru Diplomație Publică, Ambasadorul Tacan Ildem

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
18.10.2019

Secretarul de stat Dan Neculăescu a avut astăzi, 18 octombrie 2019, o întrevedere cu Asistentul Secretarului General al NATO pentru Diplomație Publică, Ambasadorul Tacan Ildem, aflat în vizită la București. Cu acest prilej, cei doi oficiali au abordat principalele subiecte aflate pe agenda Alianței și prioritățile NATO pentru perioada următoare, precum și modul în care acestea se reflectă în planul comunicării și diplomației publice.

Secretarul de stat Dan Neculaescu a evidențiat calendarul substanțial de reuniuni la vârful Alianței pentru sfârșitul acestui an (reuniuni ministeriale și Summit-ul de la Londra) și importanța avansării, în acest sens, a implementării măsurilor de consolidare a posturii NATO de apărare și descurajare, inclusiv în regiunea Mării Negre, și de proiectare a stabilității în vecinătate. În acest context, asigurarea unei comunicări publice eficiente și prompte reprezintă un element cheie în promovarea corespunzătoare a rolului și obiectivelor NATO.

De asemenea, cu prilejul discuțiilor cei doi oficiali au abordat și aspecte legate de campania #WeAreNATO,  Asistentul Secretarului General al NATO pentru Diplomație Publică adresând mulțumiri României pentru implicarea activă în acest demers și pentru modul exemplar de derulare a campaniei în țara noastră.

La finalul discuțiilor a fost exprimată disponibilitatea reciprocă de continuare a unei cooperări strânse în planul comunicării și diplomației publice.