Centrul de presă

Primirea de către Ministrul afacerilor externe, Ramona-N. Mănescu, a Ambasadorului Republicii Finlanda la București, Marjut Akola

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
17.10.2019

Ministrul afacerilor externe Ramona Nicole Mănescu a primit astăzi, 17 octombrie 2019, pe Ambasadorul Republicii Finlanda la București, Marjut Akola.

În cadrul discuțiilor, au fost abordate subiecte circumscrise agendei politice bilaterale și europene. Interlocutorii au exprimat satisfacție pentru evoluția relațiilor dintre România și Finlanda și au apreciat că celebrarea, anul viitor, a centenarului relațiilor diplomatice bilaterale va reprezenta o oportunitate pentru intensificarea dialogului politico-diplomatic.

Demnitarul român a încurajat, de asemenea, consolidarea cooperării dintre cele două țări în domenii de interes reciproc, cu precădere economia circulară și cooperarea în materie de securitate.

Ministrul român a subliniat interesul de a menține constant dialogul pe perioada deținerii de către Republica Finlanda a Președinției Consiliului Uniunii Europene, în vederea asigurării continuității agendei de priorități, în contextul evoluțiilor legate de viitorul Uniunii Europene: procesul de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, tranziția spre un nou ciclu legislativ, extinderea UE și discuțiile privind viitorul Cadru Financiar Multianual.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice