Centrul de presă

Primirea de către Secretarul de stat Victor Micula a Ambasadorului agreat al Republicii Croația, Marija Kapitanovič, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
10.10.2019

Secretarul de stat Victor Micula a primit astăzi, 10 octombrie 2019, pe Ambasadorul agreat al Republicii Croația la București, Marija Kapitanovič, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare.  

Discuțiile au prilejuit trecerea în revistă a stadiului foarte bun al relației bilaterale, consolidat printr-un dialog politico-diplomatic consistent. A fost evidențiată dorința de aprofundare a cooperării la nivel sectorial și economic, fiind evocată creșterea constantă a schimburilor economice bilaterale.

Cei doi au reliefat coordonarea foarte bună în contextul TRIO-ului Președințiilor Consiliului UE (România-Finlanda-Croația) și au apreciat importanța continuității de viziune și de proiecte, pentru viitoarea Președinție croată (primul semestru al anului 2020).

De asemenea, au fost abordate temele de actualitate de pe agenda europeană, respectiv asigurarea  unui nivel adecvat de convergență între statele membre și de îmbunătățire a coeziunii sociale, efectele BREXIT, Cadrul Financiar Multianual post-2020, migrația, politica de extindere și avansarea parcursului european al statelor din Balcanii de Vest.

Secretarul de stat Victor Micula a reiterat interesul României pentru consolidarea relației bilaterale prin intensificarea dialogului diplomatic, precum și valorificarea potențialului de cooperare existent, atât în plan bilateral, cât și european.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice