Centrul de presă

Primirea de către Secretarul de stat Victor Micula a Ambasadorului agreat al Republicii Lituania în România, Violeta Motulaitė, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
10.10.2019

Secretarul de stat Victor Micula a primit astăzi, 10 octombrie 2019, pe ambasadorul agreat al Republicii Lituania în România, Violeta Motulaitė, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

Cei doi oficiali au arătat apreciere pentru calitatea relațiilor româno-lituaniene, care sunt fundamentate pe interese comune în materie de securitate și poziții similare pe principalele dosare de actualitate ale agendei europene și care sunt consolidate prin dialog constant la nivel înalt.

A fost analizat și stadiul relației economice bilaterale, fiind discutate modalități de impulsionare a schimburilor comerciale și de promovare a investițiilor. În context, Secretarul de stat Victor Micula a salutat recentele investiții lituaniene și a prezentat oportunitățile oferite de piața țării noastre investitorilor străini.

Părțile au trecut în revistă o serie de domenii în care România și Republica Lituania își pot continua buna coordonare, printre care sprijinirea statelor din cadrul Parteneriatului Estic și cooperarea în planul securității atât la nivel bilateral, cât și în cadrul UE și NATO.

Oficialul român a urat ambasadorului lituanian succes în îndeplinirea mandatului şi l-a asigurat de sprijinul Ministerului Afacerilor Externe în desfășurarea activității sale.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice