Centrul de presă

Întrevederea Ministrului afacerilor externe, Ramona N. Mănescu, cu Ambasadorul SUA, Hans Klemm

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
07.10.2019

Ministrul afacerilor externe, Ramona-Nicole Mănescu, a avut astăzi, 7 octombrie 2019, o întrevedere cu ambasadorul Statelor Unite la București, Hans Klemm.

Cu această ocazie, Ministrul român al afacerilor externe și Ambasadorul SUA au inițiat un proces de consultări cu frecvență lunară, dedicat trecerii în revistă a întregului spectru de teme de interes bilateral.

Ministrul afacerilor externe a reiterat angajamentul ferm pentru extinderea, în continuare, a colaborării dintre România și SUA, inclusiv prin concretizarea potențialului generat de semnarea recentă a Memorandumului de Înțelegere privind cooperarea în domeniul nuclear civil.

De asemenea, Ministrul Mănescu a transmis interesul României pentru consolidarea dialogului cu SUA în toate temele relevante pentru securitatea regională, inclusiv în ceea ce privește securitatea aprovizionării cu energie.

Părțile au subliniat efectul pozitiv al recentelor vizite la nivel înalt la Washington DC și la New York pentru dinamizarea și aprofundarea Parteneriatului Strategic dintre România și SUA.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice