Informaţii de călătorie

Irlanda - Coduri portocaliu și galben de vânt puternic și inundații

Tip: 
Atenţionare de călătorie
Data: 
02.10.2019

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Irlanda că Serviciul de Meteorologie  local a emis o atenționare de ploaie torențială și rafale de vânt puternic pentru regiunile Galway, Mayo, Clare, Cork, Kerry și Limerick. Vântul va atinge viteze medii de 65-80 km/h, cu unele rafale de 100-130 km/h, care pot fi mai severe în regiunile de coastă, iar în restul teritoriului Irlandei vântul va avea viteze medii de 50-65 km/h, cu intensificări pe alocuri de până la 100 km/h. Pe cale de consecință, vântul puternic și ploaia torențială vor conduce la inundații de coastă. Alerta este în vigoare pentru perioada 3 octombrie 2019, orele 18:00 - 4 octombrie 2019, ora 3:00.

​Mai multe informații pot fi regăsite pe site-ul Serviciului local de Meteorologie la adresa web: http://www.met.ie/nationalwarnings/default.asp#.

​Menționăm că, până în prezent, aeroportul Dublin nu a emis avertizări cu privire la posibile perturbări ale zborurilor. Cetățenii români care călătoresc înspre sau dinspre Irlanda pot verifica actualizările postate pe site-ul aeroportului, la adresa: https://www.dublinairport.com/latest-news.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Dublin: +35316681150; +35316674318; +35316674325, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Irlanda: +353864684351.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://dublin.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice