Informaţii de călătorie

Republica Peru - Restricții temporare de circulație

Tip: 
Atenţionare de călătorie
Data: 
01.10.2019

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească pe teritoriul Republicii Peru că din cauza evenimentelor politice din ziua de 30 septembrie 2019 (dizolvarea Congresului peruan și suspendarea temporară a președintelui), în centrul istoric al capitalei Lima, unde se găsesc cele două instituții, s-au instituit restricții temporare de circulație pentru pietoni și vehicule. S-au înregistrat tulburări de stradă. Se recomandă turiștilor ca, cel puțin câteva zile, până la clarificarea situației, să evite deplasarea în zona centrului vechi al Limei (Plaza de Armas, Palatul Prezidențial, Catedrala, Parlamentul/Congresul).

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Lima +5114409396, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanență al Ambasadei României la Lima: +51989483013.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://lima.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte cetăţenilor români care călătoresc în străinătate că au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.