Centrul de presă

Sportivitate și fair-play în primul week-end al Cupei MAE

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
22.09.2019

Primul weekend al etapei a-XVII-a a Cupei MAE, competiție anuală și mult așteptată de diplomații români și străini acreditați la București, s-a desfășurat în zilele de 21-22 septembrie 2019 la Clubul Diplomatic, într-o atmosferă sportivă și de fairplay.

Cupa MAE a debutat cu turul ciclist, ajuns la a șasea ediție și care și-a desemnat câștigătorii: la categoria feminin, reprezentanta Turciei și la categoria masculine, reprezentantul Federației Ruse. Turul ciclist a fost susținut, ca în fiecare an, de Asociația Green Revolution și Federația Română de Ciclism.

După turul ciclist, în cadrul Clubului Diplomatic din București, au debutat competiţiile de fotbal, tenis de câmp, tenis de masă, baschet, golf, şah şi badminton.

Cinci din cele opt discipline sportive înscrise în competiție - turul ciclist, turneele de golf, baschet, tenis de masa și sah îşi cunosc deja câştigătorii. Turneul de golf a fost câstigat de Ambasadorul Slovaciei, turneul de baschet de echipa internațională, competiția la tenis de masă simplu feminin a fost câștigată de reprezentanta României iar la simplu și dublu masculin de Federația Rusă. Tot reprezentantul Federației Ruse a câștigat și competiția de șah.

În acest prim weekend de Cupa MAE pentru competiţiile de fotbal, tenis de câmp și badminton au avut loc partidele din grupe, pentru calificarea în etapele următoare care se vor desfășura weekendul viitor, 28-29 septembrie 2019. Rezultatele integrale vor fi afişate în secţiunea „Cupa MAE” pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe.

Cupa MAE, singurul eveniment sportiv dedicat comunităţii diplomatice din Bucureşti, a devenit în timp o tradiţie și cel mai iubit eveniment public al comunităţii diplomatice de la Bucureşti.

Cea de-a XVII-a ediţie a “Cupei MAE” se desfășoară sub sloganul deja cunoscut – “Cupa diplomaţilor: joc corect, joc pentru toţi/The diplomatic open: play fair, play for all”. Competiţiile sunt arbitrate de oficiali de la federaţiile române sportive, care au fost alături de Ministerul Afacerilor Externe la fiecare ediție a „Cupei MAE”.

 

Informații suplimentare:

Unul dintre cele mai aşteptate evenimente de diplomaţie publică ale Ministerului Afacerilor Externe, „Cupa MAE” se desfășoară în perioada 21-29 septembrie, la Clubul Diplomatic din București. La ediția din acest an s-au înscris diplomați români și strâini, care vor concura pe parcursul a două weekenduri consecutive, în cadrul a opt discipline sportive înscrise în competiție: fotbal, baschet, badminton, tenis de câmp, tenis de masă, şah, tur ciclist și golf.

Mai multe informaţii privind acest program de diplomaţie publică a Ministerului Afacerilor Externe, „Cupa MAE” 2019, sunt disponibile atât pe site la adresa http://www.mae.ro/node/49995 cât și pe pagina de Facebook a MAE.