Centrul de presă

Start celei de-a XVII-a ediţii a „Cupei MAE”

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
21.09.2019

Ministerul Afacerilor Externe a dat startul sâmbătă, 21 septembrie, la Cupa MAE, competiţie aflată la a-XVII-a ediţie, în cadrul căreia diplomaţi români şi străini vor concura la opt sporturi: ciclism, şah, golf, fotbal, baschet, badminton, tenis de câmp şi tenis de masă.

Sub deviza „Play fair, Play for all / Joc corect, joc pentru toți”, Cupa MAE este un eveniment de diplomaţie publică devenit tradiţional în rândul comunităţii diplomatice din Bucureşti. Promovează spiritul de fair-play şi respectul reciproc între oameni, ţări şi culturi diferite, chiar în condiţiile unei competiţii strânse. Prin conceptul evenimentului, Cupa MAE contribuie la dezvoltarea relaţiilor interpersonale între diplomaţii români şi străini precum şi la promovarea României în rândul personalului diplomatic străin acreditat la Bucureşti. De asemenea ajută la o mai bună înţelegere a activităţii diplomatice şi a rolului pe care diplomaţii și companiile private îl au pentru promovarea unei ţări.

Cupa MAE 2019 a debutat la ora 9.00 cu turul ciclist pe traseul Șoseaua București-Ploiești (Fântâna Miorița) – Piața Presei Libere – Șoseaua Kiseleff, Arcul de Triumf–Șoseaua Kiseleff – Piața Victoriei, cu retur pe Bulevardul Aviatorilor – Piaţa Charles de Gaulle – Bulevardul Constantin Prezan – Arcul de Triumf - Şoseaua Kiseleff – Fântâna Miorița (Clubul Diplomatic București).

În incinta clubului Diplomatic au continuat competițiile de baschet, badminton, tenis de câmp, tenis de masă, șah, fotbal și golf.
 

Informații suplimentare:

Unul dintre cele mai aşteptate evenimente de diplomaţie publică ale Ministerului Afacerilor Externe, „Cupa MAE” se desfășoară în perioada 21-29 septembrie, la Clubul Diplomatic din București. La ediția din acest an s-au înscris diplomați români și strâini, care vor concura pe parcursul a două weekenduri consecutive, în cadrul a opt discipline sportive înscrise în competiție: fotbal, baschet, badminton, tenis de câmp, tenis de masă, şah, tur ciclist și golf.

Mai multe informaţii privind acest program de diplomaţie publică a Ministerului Afacerilor Externe, „Cupa MAE”, sunt disponibile pe site la adresa http://www.mae.ro/node/49995 , cât și pe pagina de Facebook a MAE.