Centrul de presă

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Ramona N. Mănescu, cu Viceprim-ministrul pentru reforma justiţiei şi Ministrul afacerilor externe al Republicii Bulgaria, Ekaterina Zaharieva

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
26.08.2019

Ministrul afacerilor externe, Ramona-Nicole Mănescu, a avut astăzi, 26 august 2019, o întrevedere cu Viceprim-ministrul pentru reforma justiţiei şi Ministrul afacerilor externe al Republicii Bulgaria, Ekaterina Zaharieva, în marja participării oficialului bulgar la Reuniunea Anuală a Diplomației Române.

În cadrul convorbirilor au fost abordate teme de interes aflate pe agenda relațiilor bilaterale, precum și teme de actualitate de pe agenda internațională. Cei doi demnitari au salutat marcarea, în 2019, a 140 de ani de la stabilirea relaţiilor bilaterale dintre România și Bulgaria și și-au exprimat dorința continuării parteneriatului solid, clădit în ultimii ani, bazat pe principiile relațiilor de bună vecinătate, valorilor europene și euro-atlantice comune și intereselor reciproce.

Au fost evidențiate strânsele relații de colaborare dintre cele două țări în numeroase domenii ale cooperării sectoriale, fiind evocate bunele rezultate ale celei de-a cincea reuniuni a Consiliului de Cooperare la nivel înalt dintre România și Bulgaria, desfășurată în luna martie la București.

Ministrul român al afacerilor externe a apreciat buna colaborare dintre cele două state în cadrul Uniunii Europene şi NATO, într-o perioadă esențială pentru viitorul Europei și pentru regiune. În contextul încheierii cu succes a Președinției Române a Consiliului Europene (2019) și a celei bulgare (2018) cele două părți au exprimat necesitatea unei bune valorificări a impactului pozitiv al celor două președinții la nivel european.

 

Alte articole pe aceeaşi temă