Centrul de presă

Primirea de către secretarul de stat Maria Magdalena Grigore a însărcinatului cu afaceri al Ambasadei Franței în România, Eric Millet

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
09.08.2019

Secretarul de stat Maria Magdalena Grigore l-a primit astăzi, 9 august 2019, pe însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Franței în România, Eric Millet.

În cadrul întrevederii, oficialul francez a prezentat declarația „Christchurch Call” – un angajament internațional pentru eliminarea conţinutul extremist şi violent online. Documentul a fost promovat în cadrul Summit-ului din 15 mai 2019 de la Paris, Christchurch Call to Action (denumit și Christchurch Call), un summit politic, organizat la inițiativa premierului neozeelandez Jacinda Ardern.

Evenimentul a fost organizat ca urmare a atacurilor teroriste din moscheea Christchurch, din Noua Zeelandă din 15 martie 2019 şi a fost co-prezidat de către Prim-ministrul neozeelandez Jacinda Ardern, și președintele Franței, Emmanuel Macron. De asemenea, la acest Summit au mai luat parte și regele Iordaniei, MS Abdullah al II-lea, Prim-ministrul britanic, Theresa May și Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker,.

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Franței în România a subliniat faptul că liderii mondiali și companiile de tehnologie s-au angajat astfel să „elimine conținutul extremist și violent online”.

Secretarul de stat Maria Magdalena Grigore a salutat iniţiativa Franţei şi a Noii Zeelande şi a subliniat importanța unor astfel de demersuri la nivel înalt și a menționat necesitatea creării unor mecanisme de follow up menite de a pune în aplicare ideile, soluțiile și recomandările rezultate în urma acestor inițiative la nivel înalt (Christchurch Call, Aqaba Process etc.).

Reprezentantul francez a mulțumit secretarului de stat român pentru implicarea și susținerea unor astfel de inițiative, precum Christchuch Call și Aqaba Process și a adresat invitația ca România să se alăture pe viitor, demersurilor Christchurch Call.