Centrul de presă

Primirea de către ministrul afacerilor externe a ambasadorului agreat al Republicii Finlanda în România cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
21.06.2019

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a primit astăzi, 21 iunie 2019, pe ambasadorul agreat al Republicii Finlanda, Marjut Akola, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

În cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte circumscrise agendei politice bilaterale. Demnitarul român a exprimat satisfacție pentru evoluția relațiilor dintre România și Finlanda, precum și pentru intensificarea dialogului politic bilateral. Tematica cooperării economice, în special din perspectiva creșterii investițiilor companiilor finlandeze în sectoare care generează o valoare adăugată mare, a fost, de asemenea, abordată. Convorbirile au confirmat interesul ambelor părți pentru aprofundarea cooperării în domeniul educației, al afacerilor strategice, precum și al combaterii amenințărilor hibride.

Ministrul Teodor Meleșcanu a subliniat importanța dialogului permanent cu Republica Finlanda, stat care va prelua de la România mandatul de Președinție a Consiliului Uniunii Europene la 1 iulie 2019. Interlocutorii au exprimat apreciere pentru cooperarea în formatul Trio-ului România-Finlanda-Croația (ianuarie 2019 – iulie 2020) și au manifestat deschidere pentru continuarea colaborării, în vederea asigurării continuității agendei de priorități.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice