Centrul de presă

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, cu viceprim-ministrul și ministrul afacerilor externe al Statului Qatar, șeicul Mohammed bin Abdulrahman Al Thani

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
20.06.2019

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a avut astăzi, 20 iunie 2019, o întrevedere cu viceprim-ministrul și ministrul afacerilor externe al Statului Qatar, Șeicul Mohammed bin Abdulrahman Al Thani.

În cadrul discuțiilor, cei doi demnitari au realizat o evaluare a stadiului cooperării bilaterale, context în care au exprimat satisfacție pentru parcursul ascendent al relațiilor româno-qatareze, precum și importanța pe care o acordă dezvoltării cooperării în diverse domenii de interes comun.

Convorbirile s-au concentrat, de asemenea, pe identificarea modalităților concrete de consolidare a dialogului bilateral la nivel politic, economic și sectorial și modalitățile de impulsionare a schimburilor comerciale dintre cele două state. Cu acest prilej, șeful diplomației române a exprimat convingerea că prezența la Bucureşti a omologului qatarez este în măsură să conducă la setarea unor noi obiective de interes comun.

Întrevederea a prilejuit și un schimb de opinii cu privire la cele mai recente evoluții pe plan regional și internațional, cu accent asupra situației din Orientul Mijlociu. În acest context, ministrul Teodor Meleşcanu a subliniat că România va continua să pledeze pentru soluționarea pe cale pașnică a conflictelor și a diferendelor din această regiune.