Centrul de presă

Participarea secretarului de stat Dan Neculăescu la Conferința dedicată aniversării a 10 ani de la lansarea ParteneriatuluiEstic (PaE)

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
18.06.2019

Secretarul de stat Dan Neculăescu a participat astăzi, 18 iunie 2019, la Londra, la Conferința dedicată aniversării a 10 ani de la lansarea Parteneriatului Estic. Evenimentul a fost organizat de Ambasada României la Londra, în cooperare cu Royal United Services Institute, și cu sprijinul Ambasadelor Suediei și Poloniei la Londra.

În cadrul intervenției sale, secretarul de stat român a subliniat importanța pe care o acordă România relațiilor cu partenerii estici și a evidențiat progresele înregistrate în relațiile acestora cu UE în cei 10 ani de la lansarea Parteneriatului Estic (PaE). Totodată, s-a referit la necesitatea adaptării PaE la interesele specifice ale statelor participante și a evidențiat importanța avansării unor propuneri de îmbunătățire a acestei inițiative europene după anul 2020. 

În marja Conferinței, Dan Neculăescu a avut o rundă de consultări cu partea britanică, în care au fost abordate evoluțiile din vecinătatea estică, cu accent pe cele din Republica Moldova. Ambele părți au convenit asupra importanței continuării coordonării eforturilor în vederea susținerii parcursului european al Republicii Moldova.