Centrul de presă

Comunicat de presă comun al miniștrilor afacerilor externe ai României și Emiratelor Arabe Unite

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
14.06.2019

Ministrul afacerilor externe al României, E.S.Teodor Meleșcanu, și ministrul afacerilor externe și cooperării internaționale al Emiratelor Arabe Unite, Alteța Sa Șeicul Abdullah bin Zayed Al Nahyan, au avut o rundă de consultări politico-diplomatice cu prilejul vizitei efectuate de Alteța Sa în România, la invitația șefului diplomației române.

Cei doi oficiali au trecut în revistă stadiul actual al cooperării bilaterale dintre cele două țări, context în care au exprimat satisfacția pentru momentul desfășurării vizitei Alteței Sale la București pe fondul aniversării a trei decenii de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Emiratele Arabe Unite.

Părțile au salutat dinamica relațiilor bilaterale și existența voinței politice a ambelor țări pentru dinamizarea acestora și au exprimat interesul comun pentru consolidarea cooperării dintre România și E.A.U. în toate domeniile, îndeosebi economic și investițional. În acest context, cei doi oficiali au subliniat importanța creșterii investițiilor între cele două țări prietene prin încurajarea și sprijinirea contactelor directe între entitățile și instituțiile relevante din România și E.A.U.

Au fost abordate, de asemenea, posibilitățile de cooperare comună existente pentru ambele părți și mijloacele concrete de diversificare și aprofundare a colaborării în domenii precum comerț, agricultură, infrastructură, transporturi și IT.

Pe durata consultărilor, părțile au realizat un schimb de opinii privind teme regionale și internaționale de interes comun și au reiterat angajamentul pentru soluționarea pașnică a diferendelor și a conflictelor la nivel global, pe bază de negocieri și cu respectarea prevederilor cadrului juridic internațional.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice