Centrul de presă

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, cu delegația parlamentară sud-coreeană condusă de către Președintele Grupului Parlamentar de Prietenie Republica Coreea-România, Woo Sang-ho

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
13.06.2019

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a primit astăzi, 13 iunie 2019, delegația parlamentară sud-coreenă condusă de către Woo Sang-ho, președinte al Grupului Parlamentar de Prietenie Republica Coreea-România. Din delegație au făcut parte deputați ai principalelor partide din Adunarea Națională: Woo Sang-ho, Hong Ihk-Pyo (ambii din partea partidului aflat la guvernare),  Yu Eui-Dong și Lee Chul-Gyu. Delegația a fost însoțită de Shin Jung Seob, director adjunct al Secretariatului Adunării Naționale din Republica Coreea. 

Dialogul cu delegația parlamentară sud-coreeană a prilejuit o trecere în revistă a stadiului excelent al relațiilor bilaterale româno-coreene, consolidate atât pe parcursul celor aproape 30 de ani de relații diplomatice neîntrerupte, cât și în baza a peste 10 ani de parteneriat strategic între cele două state.

De asemenea, au fost discutate aspecte ale cooperării dintre cele două foruri legislative, cu accent pe modalitățile prin care diplomația parlamentară poate susține intensificarea cooperării bilaterale, în special în domeniul economic și comercial.

Întrevederea a evidențiat interesul ambelor state pentru valorificarea la un nivel superior a Parteneriatului Strategic existent, prin acțiuni susținute pentru aprofundarea dialogului politic, dezvoltarea și diversificarea cooperării economice. Ministrul Teodor Meleșcanu a abordat oportunitatea intensificării schimbului de misiuni economice, atât în România cât și în Republica Coreea, care să contribuie la creșterea exporturilor românești. 

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice