Centrul de presă

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a ambasadorului Republicii Finlanda în România, Päivi Pohjanheimo, în vizită de rămas bun

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
12.06.2019

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul Republicii Finlanda, Päivi Pohjanheimo, cu ocazia încheierii misiunii acesteia în România.

În cadrul convorbirilor au fost abordate teme de interes de pe agenda bilaterală, fiind reconfirmate legăturile solide în plan politic și economic dintre România și Finlanda.

Consultările referitoare la temele de interes de pe agenda bilaterală au subliniat dorința de aprofundare a cooperării la nivel sectorial, în special în domeniul educației, și de diversificare a relațiilor dintre cele două țări. Partea finlandeză a exprimat, de asemenea, satisfacție pentru dezvoltarea relațiilor dintre România și Finlanda, atât prin intermediul firmelor cu capital finlandez din România, cât și în cadrul Centrului European de Excelență pentru Contracararea Amenințărilor Hibride.

Oficialul român a exprimat apreciere pentru evoluția dialogului bilateral în contextul cooperării în formatul Trio și a preluării de către Finlanda a Președinției Consiliului Uniunii Europene la 1 iulie 2019. A fost evidențiat interesul ambelor părți de a menține constant dialogul în timpul deținerii de către Finlanda a Președinției Consiliului UE, în contextul convergenței de vederi pe o serie de dosare europene și a continuității agendei comune de priorități. În cadrul discuțiilor au fost abordate o serie de subiecte de actualitate de pe agenda europeană, fiind reliefate pozițiile similare pe teme precum Brexit, Parteneriatul Estic sau menținerea unui climat de securitate și prosperitate pentru cetățenii europeni.

La finalul întrevederii, demnitarul român a exprimat aprecierea pentru contribuția deosebită a ambasadorului Finlandei la dezvoltarea relațiilor bilaterale și i-a urat succes în activitățile viitoare.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice