Centrul de presă

Participarea secretarului general al Ministerului Afacerilor Externe, Laura Elena Chiorean, la Audiența Generală a Papei Francisc

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
23.05.2019

Secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe, Laura Elena Chiorean, a participat în data de 22 mai 2019 la Audiența Generală a Papei Francisc, alături de o delegație română din care au mai făcut parte ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, Liviu-Petru Zăpîrțan, director general al Romfilatelia, Cristina Popescu și membrii ”Cvartetului Transilvan”.

La finalul audienței generale, Papa Francisc a salutat delegația română și a avut un scurt dialog cu secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe, care a exprimat emoția și bucuria cu care Sfântul Părinte este așteptat în România și a subliniat atenția acordată de autoritățile române pregătirii vizitei apostolice. Papa Francisc a exprimat mulțumiri și a transmis faptul că așteaptă cu nerăbdare să vină în România.

Secretarul general al MAE a oferit Sfântului Părinte un album despre istoria diplomației românești, amintind, în context, că anul viitor se vor împlini 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între România și Sfântul Scaun. Totodată, în calitatea sa de vicepreședinte al Societății Naționale de Cruce Roșie din România, doamna Laura Chiorean i-a oferit Papei un simbol al acestei organizații cu o lungă tradiție în sprijinirea persoanelor vulnerabile, față de care Sfântul părinte a manifestat o atenție particulară.

În seara zilei de 22 mai, secretarul general al MAE a participat la concertul de gală susținut de ”Cvartetul Transilvan” în onoarea călătoriei apostolice a Papei Francisc în România, în prezența unor înalți oficiali ai Sfântului Scaun și a corpului diplomatic acreditat la Vatican. În cadrul concertului, organizat de Ambasada României pe lângă Sfântul Scaun în cunoscuta Biserică ”Trinità dei Monti”, de lângă Piața Spaniei, un loc emblematic pentru Roma, celebrul cvartet a prezentat piese reprezentative din repertoriul universal și suite românești din Transilvania, Muntenia și Moldova care i-au adus o binemeritată faimă, fiind aclamat de cei prezenți.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice