Evenimente ale misiunilor României

Evenimentele lunii

Rubrica "Evenimente în lume" prezintă activităţile organizate de misiunile României în străinătate, care construiesc şi promovează imaginea şi cultura României în ţările de reşedinţă. Subiectele aduse în atenţie prin dezbateri, conferinţe, întâlniri lărgite organizate de ambasade arată ideile cu care ţara noastră poate contribui la preocupările europene şi globale, în timp ce implicarea în iniţiative din domeniul educaţiei şi ştiinţei facilitează posibilitatea de a participa la formarea generaţiilor care vor prelua ştafeta şi a viitorului însuşi. Nu în ultimul rând, evenimentele culturale şi spectacolele artistice aduc dovada vie a spiritului creativ, a tradiţiei şi a obiceiurilor româneşti, care constituie cele mai trainice punţi de legătură cu alte culturi, atât prin valorile împărtăşite, cât, în special, prin cele care ne diferenţiază şi care contribuie astfel la bogăţia comună. Vă invităm să le descoperiţi.

Misiunile României în străinătate planifică organizarea unor evenimente în funcţie de mesajul ce trebuie transmis în plan local în concordanţă cu priorităţile curente de politică externă ale României, în funcţie de date cu încărcătură simbolică din istoria, evoluţia şi cultura României sau în funcţie de iniţiativele comune din mediul diplomatic din ţara de reşedinţă.

Pentru a vedea principalele evenimente de diplomaţie publică din luna Decembrie 2015,
CLICK AICI
Arhiva evenimentelor de diplomaţie publică
You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.