Centrul de presă

Masă rotundă pe tema sinergiilor dintre UE și OSCE pentru asigurarea securității și stabilității în Georgia, cu accent pe rolul Misiunii civile de monitorizare a UE în Georgia

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
08.04.2019

Misiunea Permanentă a României pe lângă Organizațiile Internaționale de la Viena a organizat în coordonare cu Delegația Uniunii Europene la Viena, la 5 aprilie 2019, masa rotundă pe tema „EU – OSCE Synergies for the Security and Stability in Georgia: the role of the EU Monitoring Mission”. Evenimentul a avut loc în contextul activităților derulate de România în calitate de Președinție a Consiliului Uniunii Europene.

Printre participanți s-au numărat membri ai corpului diplomatic acreditat la OSCE și reprezentanți ai instituțiilor UE și OSCE. În discuții au fost evocate eforturile în plan multilateral pentru asigurarea încrederii, predictibilității și transparenței pe teren, precum și menținerea angajamentului ferm pentru soluționarea pașnică a conflictului din Georgia, în conformitate cu principiile integrității teritoriale, independenței și suveranității acestei țări.

Discuțiile au evidențiat importanța deosebită pe care țara noastră continuă să o acorde Misiunii civile de monitorizare a UE în Georgia, România fiind statul reprezentat cu contingentul cel mai numeros dintre toate statele membre UE care activează în EUMM. Contribuția consistentă a României la EUMM conferă substanță angajamentelor asumate de țara noastră în cadrul Politicii de Securitate și Apărare Comună a UE și confirmă menținerea pe agenda de priorități a situației de securitate din Marea Neagră.