Centrul de presă

Participarea secretarului de stat, Dan Neculăescu, la sesiunea „Cooperation for a Safer Europe” din cadrul celei de-a 5-a ediții a dezbaterilor româno-poloneze organizate de New Strategy Center şi Institute for Eastern Studies

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
28.03.2019

Secretarul de stat, Dan Neculăescu, a participat astăzi, 28 martie 2019, la sesiunea „Cooperation for a Safer Europe”, din cadrul celei de-a 5-a ediții a dezbaterilor româno-poloneze „Romania and Poland. Facing new challenges in the region”, organizată la București de New Strategy Center, România, și Institute for Eastern Studies, Polonia.

În cadrul intervenției sale, Dan Neculăescu a abordat subiectul Parteneriatului Strategic româno-polonez, cu accent asupra cooperării în materie de securitate. S-a referit, totodată, la poziţiile și abordările comune ale României şi Poloniei și a evidențiat în acest sens contribuția esențială a celor două state la iniţiative relevante precum Formatul București 9 şi Iniţiativa celor Trei Mări.

De asemenea, a subliniat importanța unității și solidarității transatlantice pentru stabilitatea şi securitatea Vecinătăţii Estice și a accentuat că expertiza României şi Poloniei în ceea ce privește evoluțiile regionale, cu accent pe dimensiunea estică, a contribuit și va continua să contribuie la politicile NATO şi UE în domeniu. 

În raport cu obiectivele României în calitate de Preşedinţie a Consiliului UE, secretarul de stat a punctat necesitatea sprijinirii în continuare a statelor Parteneriatului Estic în vederea creșterii rezilienței și valorificării oportunităţilor oferite de UE. 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice