Centrul de presă

Participarea secretarului de stat Dan Neculăescu la conferința cu titlul ”The Eastern Partnership at 10 years: what has been already achieved, what lies ahead?”

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
21.03.2019

Secretarul de stat Dan Neculăescu a deschis astăzi, 21 martie 2019, la Vilnius, alături de ministrul afacerilor externe lituanian, Linas Linkevicius, conferința cu titlul ”The Eastern Partnership at 10 years: what has been already achieved, what lies ahead?”. Evenimentul a fost organizat de Ambasada României în Lituania și Letonia și de Ministerul Afacerilor Externe lituanian.

Conferința și-a propus să contribuie la dezbaterea mai amplă cu privire la Parteneriatul Estic (PaE) la 10 ani de la lansarea sa, subliniind relevanța inițiativei mai ales în contextul actualelor evoluții din regiune. Dezbaterile au scos în evidență necesitatea definitivării unei viziuni pentru viitorul PaE, prin care să se consolideze susținerea partenerilor estici.

Cu acest prilej, secretarul de stat Dan Neculăescu a avut o rundă de consultări bilaterale cu vice-ministrul lituanian, Darius Skusevičius. Temele principale au vizat aspecte de actualitate din Vecinătatea Estică a UE, precum și situația de securitate din regiune.

În context, secretarul de stat român a evidențiat importanța implementării deciziilor Aliate în vederea consolidării securității în regiunea Mării Negre. Totodată, au fost abordate evoluțiile politice din statele partenere, cu accent pe cele din Republica Moldova și Ucraina.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice