Centrul de presă

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a ambasadorului Ordinului Suveran de Malta în România, în vizită de rămas bun

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
19.03.2019

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit marți, 19 martie 2019, pe ambasadorul Ordinului Suveran de Malta, Jakob Kripp, în vizită de rămas bun, la încheierea misiunii sale diplomatice în România.

Discuțiile au prilejuit trecerea în revistă a stadiului relațiilor bilaterale, dezvoltate pe cooperarea cu autoritățile locale și regionale, încurajarea voluntariatului, precum și pe interacțiunea dintre beneficiari și voluntari.

Au fost apreciate acțiunile Ordinului în România, având ca scop creșterea gradului de incluziune socială și ajutor acordat categoriilor sociale vulnerabile (îmbunătățirea calității vieții pentru persoanele vârstnice, asistență acordată tinerilor aflați în situații de risc, protecția copiilor aparținând grupurilor dezavantajate, inclusiv comunității roma), voluntariatul în caz de dezastre naturale (inundații, alunecări de teren etc).

A fost evidențiată semnarea, la Roma, la 11 mai 2018, a documentului extins al Acordului bilateral de cooperare, acord menit să faciliteze cooperarea în domeniile medical, social, umanitar, cultural și al dezvoltării internaționale. Demnitarul român a reiterat interesul României pentru consolidarea în continuare a relației bilaterale, în temeiul noului acord, precizând că există potențial de dezvoltare încă nevalorificat.

La finalul întrevederii, demnitarul român a exprimat aprecierea pentru contribuția deosebită a ambasadorului Ordinului Suveran de Malta la dezvoltarea relațiilor bilaterale și i-a urat succes în activitatea viitoare.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice