Centrul de presă

Întrevederea ministrului delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, cu ambasadorul Statului Israel la București, David Saranga

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
04.03.2019

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a avut astăzi, 4 martie 2019, o întrevedere cu David Saranga, ambasadorul Statului Israel la București. Dialogul cu ambasadorul israelian a prilejuit o scurtă trecere în revistă a stadiului excelent al relațiilor bilaterale româno-israeliene, care au la bază un parteneriat natural, consolidat pe parcursul a 70 de ani de relații diplomatice neîntrerupte. De asemenea, cei doi oficiali au analizat perspectivele cooperării viitoare, fiind subliniat interesul ambelor părți pentru continuarea cooperării politico-diplomatice, economice și sectoriale prin realizarea de vizite reciproce, în România și Statul Israel.

Ministrul delegat pentru afaceri europene a evidențiat eforturile semnificative pe care România le-a realizat în decursul ultimilor ani în ceea ce privește asumarea trecutului, condamnarea negării Holocaustului şi a antisemitismului, menționând că, pe durata Președinției române a Consiliului Uniunii Europene, combaterea antisemitismului se numără printre prioritățile țării noastre. În context, a făcut referire la Conferința dedicată combaterii acestui fenomen, intitulată ”Lupta împotriva antisemitismului: o abordare comună pentru o mai bună protecție a comunităților evreiești din Europa- de la politici la acțiuni” care a avut loc la Bruxelles, la data de 7 februarie 2019.

Întrevederea a prilejuit și un schimb de opinii cu privire la evoluțiile regionale și internaționale de interes comun. Ministrul delegat pentru afaceri europene a prezentat succint prioritățile pe care le are România pe durata deținerii Președinției rotative a Consiliului UE, reiterând atenția deosebită acordată evoluțiilor din Vecinătatea sa sudică.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice