Centrul de presă

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a ambasadorului Republicii Tunisiene în România, Raja Jhinaoui Ben Ali

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
08.01.2019

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a primit-o astăzi, 8 ianuarie 2019, pe Raja Jhinaoui Ben Ali, ambasadorul Republicii Tunisiene în România.

Discuțiile au prilejuit o trecere în revistă a stadiului şi perspectivelor dialogului politic bilateral, context în care oficialul român a reiterat stadiul excelent al dialogului politic bilateral și importanța extinderii cooperării cu Tunisia,  mai ales în contextul aniversării, în decembrie 2018, a 55 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între România și Tunisia. Au fost abordate aspecte privind dezvoltarea relațiilor bilaterale în domenii precum schimburile comerciale, dezvoltarea turismului, relațiile culturale și educaționale, cooperarea în planul formării profesionale.

Cu această ocazie, ministrul Teodor Meleșcanu a afirmat interesul pe care România îl acordă pe durata deținerii Președinției în exercițiu a Consiliului Uniunii Europene pentru menținerea păcii și securității, a stabilizării regiunii Orientului Mijlociu și Africa de Nord, precum și susținerea pentru dezvoltarea relațiilor dintre Uniunea Europeană și Tunisia.

Oficialul român a felicitat-o pe Raja Jhinaoui Ben Ali pentru numirea în funcția de ambasador al Republicii Tunisiene în România asigurând-o de întregul sprijin al Ministerului Afacerilor Externe pentru dezvoltarea raporturilor politico-diplomatice între România și Republica Tunisiană.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice