Centrul de presă

Primirea de către secretarul de stat pentru afaceri europene, Melania-Gabriela Ciot, a ambasadorului Republicii Albania la București, Ilir Tepelena

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
17.12.2018

Secretarul de stat pentru afaceri europene, Melania-Gabriela Ciot, l-a primit luni, 17 decembrie 2018, pe ambasadorul Republicii Albania la București, Ilir Tepelena.

Întrevederea a prilejuit un schimb de vederi cu privire la dinamica pozitivă a dialogului politic bilateral, precum și la stadiul și perspectivele parcursului european al Republicii Albania. În context, secretarul de stat Melania-Gabriela Ciot a reiterat sprijinul României pentru avansarea politicii de extindere a UE, inclusiv în contextul deținerii de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, în semestrul I al anului 2019, politică esențială pentru promovarea prosperității, stabilității și securității pe întreg continentul european.

Demnitarul român a încurajat continuarea eforturilor de reformă, în vederea înregistrării unui bilanț solid al progreselor care să permită avansarea parcursului european al Republicii Albania. Totodată, a fost reafirmat sprijinul României în acest proces, prin valorificarea experienței proprii și a expertizei deținute în ceea ce privește procesul de aderare la Uniunea Europeană.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice